Hur man tjänar pengar snabbt som barn

Det finns många sätt som barn eller ungdom kan på. Visst kan det vara så att man inte kommer tjäna lika mycket pengar som en vuxen med ett heltidsjobb, men att som barn extraknäcka under sommaren, helger eller på olika lov, gör att man ändå kan tjäna ihop en riktigt bra slant.

När man pratar om att är det vanligtvis runt 15 års ålder man menar, och troligast är att det är under sommarloven man har möjlighet att jobba extra och tjäna pengar. Nuförtiden finns stora möjligheter för den som vill arbeta under loven och trots att det är vanligaste att företag söker extra arbetare under sommaren, när många av den egna personalen är på semester, brukar det även vara intressant med extrahjälp när julen börjar närma sig och affärerna svämmar över av köpglada människor.

Sommarjobb och andra möjligheter

Vilken typ av extrajobb som man väljer är mycket individuellt utifrån ens intressen, men kan också handla om var man faktiskt fick en anställning. Det blir mer och mer vanligt att yngre personer vill tjäna pengar och testa arbetslivet så det gäller att vara ute i god tid.

Lista hur man tjänar pengar snabbt som barn

Här nedan får du en lista på lite olika tips man som barn kan använda sig av för att tjäna pengar.

  • Erbjud att hjälpa till med trädgårdsarbete, barnpassning eller att rasta hundar. Detta är ett enkelt sätt att tjäna pengar och man kan lätt marknadsföra sig själv genom att sätta upp lappar i grannskapet. Vanligtvis pågår inte arbetet hela dagen och du kan därmed ha tid till att även njuta av sommarlovet.
  • Leta efter en affär, butik eller verksamhet som kan tänka sig att ta in . Kanske är det så att de själva annonserar och då är det bara för dig att ansöka till platsen så snart som möjligt. Kom ihåg att det oftast är många som letar jobb under sommaren och konkurrensen kan vara hård.
  • Sälj jordgubbar! Ett mycket vanligt sommarjobb bland unga är att . Vanligtvis finns dessa jobb att söka på olika annonssidor och arbetsuppgifterna är hyfsat enkla.
  • Det är ett rätt slitsamt jobb, men att panta burkar kan faktiskt löna sig riktigt ordentligt. Inte nog med att man hjälper miljön och sopsorteringen att sortera rätt, så kan man även få ut en hel del pengar på det. Denna typ av jobb ger dock ingen speciell förberedelse inför det riktiga arbetslivet och är heller ingenting man kan använda sig av på ett eventuellt . Som hobby och för att tjäna en extra slant funkar det däremot hur bra som helst.

När man fått sitt första sommarjobb som anställd på ett företag är det viktigt att man tar reda på sina rättigheter gentemot arbetsgivaren. Trots att det är sällsynt finns det arbetsgivare som gärna utnyttjar billig arbetskraft och ger den unga somarjobbaren mer uppgifter än vad som är överenskommet, eller håller en alldeles för låg nivå på lönen och arbetsvillkoren. Via internet kan du ta reda på alla typer av frågor och vad som gäller för sommaranställda. Be en vuxen om hjälp om det är något du inte förstår.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera