Låna pengar med betalningsanmärkning utan säkerhet

Ibland kan man ha det svårt ekonomiskt i livet och då kan det hända att man inte kan betala sina räkningar. Om man inte betalar sina räkningar så hamnar de hos , som har till uppgift att försöka få en att betala och om man fortfarande inte kan betala så hamnar fakturorna hos och det innebär att man får en .

När man har fått en betalningsanmärkning så hamnar man i ett register. Det här registret använder sig företag av för att se om man kan betala sina räkningar. Om man är i det här registret så kan man få svårt att få köpa saker via faktura och få abonnemang och bostad.

med betalningsanmärkning

Det kan vara riktigt svårt att låna pengar om det är så att man finns med i det här registret och många banker ger en avslag med en gång. Om man har en säkerhet, det vill säga ett hus eller en borgenär, så kan man få lån men det innebär att om man inte betalar kan ens bostad tas ifrån en eller ens borgenär får betala ens lån. Det är väldigt svårt att få lån om man inte har betalat sina räkningar.

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet innebär således att man inte har någon som vill ställa upp som borgenär eller man inte har något som anses värdefullt nog för att sätta i borgen för lånet. Om man är i den här situationen så kan det nästan vara omöjligt att få ett lån men det är dock inte helt omöjligt.

Det finns aktörer och låneinstitut ute på marknaden som lånar ut pengar till folk som har haft problem ekonomiskt men det finns kvar. De vanligaste kraven är.

  • Låntagaren ska vara 18 år fyllda
  • Svensk medborgare
  • Ej ha skulder men anmärkning hos kronofogden är okej
  • Bosatt i Sverige
  • Ha fast inkomst*

*Med fast inkomst så menas att man har en viss summa som kommer in på ens konto varje månad. Det behöver inte vara en lön, även om det är det bästa. Pengar från socialtjänsten räknas inte som inkomst.

Den tredje punkten är det som nästan är viktigast. Det är att det är hos en del institut och långivare så är det okej att ha en anmärkning hos kronofogden men inga obetalda skulder. Detta innebär att om man har haft ekonomiska problem tidigare och hamnat hos Kronofogden men man har kanske fått nytt jobb och lyckats betala sin skulder så kan man få lån. En anmärkning hos Kronofogden är nämligen kvar i registret i upp till två år. Därför finns det långivare som tittar på ens betalningsförmåga idag, de ser att man har betalt sina skulder, man har en fast inkomst och således så ser de att man nu kan betala sina räkningar i tid och kan då bevilja ett lån. Räntan kan vara något högre än för lån där man är fri från anmärkning, men det brukar inte vara jättehög ränta.

Har man däremot obetalda skulder hos Kronofogden kan det nästan vara helt omöjligt att få lån avsett om man har säkerhet eller inte. Detta är för att banker och långivare vill att man ska betala tillbaks i tid och inte hamna i ännu svårare ekonomisk situation.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera