Låna pengar med betalningsanmärkning

En är ett tecken på att man inte skött min ekonomi på något sätt. Inte betalat räkningar är det allra vanligaste. Det är kreditupplysningsföretag som ger anmärkningar. Denna anmärkning sitter normalt kvar i tre år på en privatperson efter dagen som den registrerades.

Om man får en betalningsanmärkning innebär det att man t.ex. kan få väldigt svårt att få:

  • Lägenhet
  • Lån
  • Telefonabonnemang

Det innebär att många saker i livet blir väldigt besvärligt för den enskilde personen. Alla vill vi väl kunna vara självständiga och kunna leva ett normalt liv. För att få en lägenhet kan jag behöva någon som går i god för mig eller står på lägenheten istället för mig.

Anledningen till att jag inte betalat min räkning kan vara mer än att jag bara struntat i det. Kanske jag flyttat ifrån min sambo och delar av min post fortfarande går till denne. Någon räkning som jag inte vet ska komma kommer dit och den hamnar i en soptunna istället för min hand. Det drabbar mig och min omgivning hårt och att få ett lån kan vara väldigt svårt hos många företag. De utgår helt enkelt från att jag inte varit intresserad av att betala min räkning och struntar i om den var på hundra kronor eller hundra tusen kronor.

Att låna pengar trots betalningsanmärkning

Idag kommer det allt fler aktörer som erbjuder människor att låna pengar trots att de har en anmärkning. I gengäld kan de ha något högre ränta men det kan det vara värt för att jag ska kunna köpa det jag spanat in och behöver pengar till. Företagen kan också vara mer strikta på att betalningarna kommer in i tid och inte vara villig att ge exempelvis en månads uppehåll i amorteringen.

Det finns både möjlighet till snabblån så som sms-lån och privata lån. Generellt är det fler som erbjuder mig möjlighet att ansöka om pengar snabbt via sms då det handlar om lägre belopp än ett privatlån. Ju högre lån desto högre risk är det så klart för företagen som lånar ut. De vill så klart ha tillbaka sina pengar på samma sätt som jag vill ha tillbaka pengar om jag har lånat ut det till någon.

Jag rekommenderar alla att se över sin egen ekonomi och sätta upp en budget innan ni tar ett lån. Pengarna ska naturligtvis betalas tillbaka och det är viktigt att se att jag kan göra det.

Se därför över:

  • Inkomster
  • Utgifter
  • Buffert

Behövs buffert?

Buffert är något som kan låta väldigt tråkigt och vuxet men oerhört viktigt att ha. Räkna ut hur mycket du kan lägga undan varje månad och spara. Jag tycker att varje krona som kan läggas till sparande är bra. Även om jag bara kan lägga undan femhundra kronor i månaden så är det alltid något. När detta är uträknat så se över om ett lån ryms inom ramen. Jag vill inte behöva få ännu en anmärkning då jag har tre nya år framför mig med besvärligt att få göra något alls.

Jag är ändå tacksam och glad att möjligheten till att låna pengar trots betalningsanmärkning finns!

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera