Låna pengar utan säkerhet

Man har säkert tänkt någon gång i de banorna att man så gärna hade velat ha pengar snabbt för att köpa den perfekta bilen, eller varför inte den perfekta villan. För att snabbt kunna få slantarna finns det en möjlighet att låna utan säkerhet. Du ansöker enkelt på hemsida oftast och du kommer få ett svar direkt. När det även gäller att få pengar till ett köp som man planerar att göra, kommer en bank som inte håller på med säkerhet att fråga dig exakt vad du ska göra med dina pengar. Det går oftast rätt fort att låna dessa pengar, och hela ansökningsprocessen är inte så avancerad.

Se till att låna pengar men på egen risk!

Jag har tidigare lånat pengar utan säkerhet hos en bank för att jag var rätt beroende av att få in någon typ av inkomst för att kunna betala av det enorma köpet som jag hade gjort. Det som slog mig rätt snabbt, var att det gick väldigt fort innan jag såg pengarna ligga på mitt konto. Jag hade dessutom ett flertal betalningsanmärkningar, var över 18 år och folkbokförd i Sverige men ändå kunde banken bevilja min ansökan och jag fick det som jag önskade.

Nu 40 år senare, kan jag nog tänka och säga till mig själv att det kanske inte var en så klok slutsats att ta, av den anledningen att mina räntekostnader till de lånade pengarna har varit enorma, och jag tror att 40 år senare har jag betalat mer kostnader för räntorna än vad själva ursprungsbeloppet för lånet var. Den individuella räntan låg mellan 4,99 % upp till 21 % och givetvis varierade den flera gånger under dessa år då jag har haft mitt lån.

Det är liksom samma sak som om man väljer att ta ett lån på 100 000 kronor och man väljer att lägga upp det på fem år. Skulle vi i det här fallet säga att exempelräntan ligger på 8,9 % och den effektiva räntan är på 9,88 % kommer det i slutändan innebära att man får betala 126 622 kronor, det vill säga 26 622 kronor mer! Det här är också enbart om räntan är på 8-9 %. Är den högre blir det givetvis mer att betala i räntekostnader.

Ska man verkligen långa pengar utan säkerhet?

Mitt tips är att man verkligen ska tänka till en gång extra innan man beslutar sig för att kontakta en bank för att få intäkter så snabbt som möjligt. För den sanna verkligheten är att väljer du att ta lån för något, då innebär det i praktiken att man faktiskt inte har råd till det köpet man planerar att göra. Därför är det bättre för din egen del att helt enkelt jobba rätt mycket, samla ihop slantarna man behöver för att sedan kunna köpa bilen, exempelvis för 100 000 kronor. Du tjänar själv på det i längden och kommer inte behöva tänka ”hjälp nu kommer räntesatsen att öka”, och dessutom är det rätt surt att få betala så himla mycket för räntorna som man i praktiken hade kunnat undvika på ett ganska enkelt sätt.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera