Låna pengar utan UC

Till att börja med så ska jag förklara vad UC är. Det är nämligen ett ord som många människor har hört både här och där men egentligen inte kan förklara vad det faktiskt innebär.

UC har funnits sedan slutet på 70-talet och står för upplysningscentralen. Det har hand om kreditupplysningar, kreditbevakning och beslutsunderlag för kreditbedömningar i Sverige. UC får offentliga underlag från både skatteverket och olika finansinstitut. De gör helt enkelt en bedömning om personen är trovärdig att låna pengar.

UC kontroll?

Det som jag tycker kan vara negativt med UC är att om jag bara kollar möjligheten till ett lån och de kollar med UC är att UC då räknar det som om att jag tog lånet. Med andra ord om jag kollar hos fem olika låneinstitut så ser det ut som om jag har lån hos fem olika. De utgår från att jag tar det lån som jag kollat om jag kan få.

Ibland uppstår en sådan situation att jag behöver pengar väldigt snabbt och kanske inte heller en stor summa. Att då behöva få en kreditkontroll på sig är inte roligt.

Jag har därför sett att det mer och mer kommit olika företag som erbjuder . Ett snabblån är ju enligt mig just vad det låter som. Ett lån som jag tar för att snabbt kunna betala tillbaka. Kanske jag bytt arbetsgivare och måste vänta en månad på att få min lön och står där utan någon buffert alls och har flera räkningar att betala. Det innebär att jag snabbt behöver en mindre summa som jag också kommer betala tillbaka.

Långa pengar utan att bolagen gör en UC

Det är därför positivt att det idag går att låna pengar snabbt utan att behöva få ännu en UC på sig. För varje gång en sådan görs så minskar min kreditvänlighet och nästa gång när jag vill låna en större summa pengar så innebär det helt enkelt att jag inte kommer att få låna.

Jag har svårt att förstå varför jag som konsument ska drabbas av att jag är klok nog och jämföra olika företag mot varandra och kanske anser jag att inget av företagen kunde erbjuda de villkor som jag var ute efter och jag därför inte lånade några pengar alls. Min kreditvänlighet kommer då säga att jag har jättemånga olika lån på mig fast jag inte har ett enda lån.

Snabblån är inte något jag uppmanar människor att ta nu och då bara för att de slipper någon form av UC kontroll. Jag tycker trots det att det är viktigt att det finns den möjligheten. Ibland tar livet en vändning som inte är vad jag önskar och för att klara min vardag behöver jag snabbt få pengar.

För mig är det viktigt att jag får pengarna på mitt konto men också att jag inte blir ifrågasatt för att jag någon gång i livet hamnar i en situation som jag verkligen inte önskar mig själv eller någon annan.

Innan ett snabblån tas var noga att kolla upp vilken ränta som gäller och vilka villkor som de har. Detta kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag som jag tittar på.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera