Olika sätt att låna pengar snabbt

Ibland kan ekonomin vara knapp och man letar efter ett sett att snabbt. Det här kallas i regel för snabblån eftersom man får pengarna direkt när man ansöker och det är också i regel en mindre summa pengar det handlar om, i regel mellan 500 kronor till 5000 kronor men högre belopp finns.

Olika former av snabblån

Idag kan man säga att det egentligen finns två typer av lån. Det ena är Sms-lån och det andra är ett snabblån online via en bank. De båda lånen fungerar på ungefär samma sätt.

Sms-lån

Ett sett att låna pengar snabbt är att ta ett så kallat Sms-lån. Det finns många olika typer av företag som erbjuder sms-lån idag. Det är väldigt enkelt att ta ett sådant här lån, man behöver egentligen enbart ha en telefon med abonnemang, ibland fungerar även kontaktkort, skriva de uppgifter som låneinstitutet vill ha och skicka det till det angivna numret. Om man får ett beviljat lån så får man pengarna redan samma dag.

Lånen varierar i storlek men i regel är det från 500 kronor upp till 5000 kronor. Ibland kan man även få 10 000 men då krävs det oftast att man varit kund tidigare. Lånetiden brukar vara 30 dagar om inget annat anges och det är oftast hög ränta. Personer med betalningssvårigheter kan även få den här typen av lån men inte alltid.

Snabblån online

Något liknande Sms-lån är snabblån online. Det innebär, precis som man kan höra, att man ansöker om ett snabblån online. Det fungerar på samma sätt som ett sms-lån, det vill säga att man ansöker på olika låneinstitut och de beviljar i regel ens lån direkt och sätter in pengarna på ens konto.

Även dessa lån brukar vara mellan 1000 kronor upp till 5000 kronor men större summer finns ibland och då kan de vara upp till 10 000 kronor. Återbetalningstiden här är oftast 30 dagar och räntan för lånebeloppet är också hög. Precis som med sms-lån så kan personer med ibland få den här typen av lån.

Det finns snabblån som kan gå upp till 25 000 kronor och då brukar man ha längre tid på sig att betala tillbaks lånesumman plus räntan men dessa lån är väldigt ovanliga.

Lätt en dålig cirkel

Att låna pengar på det här viset kan vara väldigt lockande om man känner att man vill köpa något extra eller lönen var lite låg en månad. Det man måste tänka på när man tar sådana här lån är att även om man har pengarna väldigt fort så ska man kunna betala tillbaks lånesumman samt den höga räntan inom 30 dagar.

Det har visat sig att många har problem med den här typen av lån och för att ha råd att betala tillbaks det första lånet så måste man ta ett nytt lån. Det blir lätt en ond cirkel och många får betalningsanmärkningar och hamnar i en svår ekonomisk situation på grund av den här typen av lån. Det gäller således att tänka efter före man tar ett lån, man måste vara säker på att man kan betala tillbaks lånet inom utsatt tid.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera