Smslån med betalningsanmärkning

Många gånger i livet kan det lätt uppstå situationer där man är i behov av pengar, men inga pengar har. Det kan vara mindre summor man eftersöker, som att kunna betala av räkningar eller göra mindre inköp av t.ex. vinterkläder, till lite större summor som kan gå till att ta sitt körkort eller gå en mindre utbildning eller kurs.

När man ansöker om ett lån är det viktigt att man först kollar upp vilka regler och villkor låneföretaget har för sina kunder. Att uppfylla villkoren är A och O för att man ska få sitt lån beviljat, men har även betydelse för hur mycket pengar man har möjlighet att få låna.

Villkoren och reglerna är olika beroende på vilken låneförmedlare eller bank som du väljer att vända dig till. För stora lån krävs det mycket mer av låntagaren än för snabblån eller som det också kallas. Detta är en mindre typ av lån som vanligtvis ligger mellan 2000-15.000 kronor, men summan varierar beroende på vilken låneförmedlare eller företag som du väljer att använda dig av.

Smslån vid låg inkomst

För smslån krävs det sällan lika mycket inkomst som vid ett stort lån, men det är också viktigt att veta att återbetalningsvillkoren sällan är lika generösa och räntan vanligtvis betydligt högre. Fördelen med smslån är dock att man ofta kan ta lån med . Majoriteten av låneförmedlare som godkänner lån trots brukar dock enbart bortse från betalningsanmärkningar som är mer än 1 år gamla, har du nyare anmärkningar än så kan det leda till att ditt lån får ett avslag och skulle det ha gått betydligt längre, att du hamnat hos kronofogden bör du nog tyvärr finna dig i att inte kunna få ett lån oavsett vilken låneförmedlare du vänder dig till.

Smslån trots betalningsanmärkning?

En kreditupplysnings görs alltid från alla seriösa förmedlare, men sen kan det skilja mycket åt vad bankerna väljer att titta och bortse från. Kreditupplysningen är till för att banken ska kunna se om du har några aktiva skulder, tidigare skulder eller betalningsanmärkningar som du haft svårt att betala av, och utifrån detta avgöra om du kommer kunna betala tillbaka lånet samtidigt som du lever ett skäligt liv. Det betyder att du ska kunna ha råd med vanliga vardagssaker som mat och hygien, men även kunna ha pengar över för att röra dig och t.ex köpa välbehövliga kläder. Har du barn räknas även detta in i utgifter.

Att ett företag tar en Smslån med betalningsanmärkning  är inte enbart för deras egen skull och för att dom ska försäkra sig om att dom kan få tillbaka pengarna dom lånat ut till kunden. Det är också ett sätt att skydda låntagaren för att sätta sin ekonomi i risk och ta på sig mer utgifter än vad sin ekonomi klarar av. Om du skulle få ett avslag på en ansökan, trots att du uppfyller alla krav, har du alltid rätt att kontakta banken eller förmedlaren och få en detaljerad förklaring till varför ditt lån inte blev godkänt. Detta gäller oavsett om det är ett smslån eller ett större banklån.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera