Tjäna och samla pengar till klassresan

En är något som varje klass förtjänar och det är väl värt att försöka samla ihop pengar till att göra en resa tillsammans. Varje år görs det reklam för olika sätt att tjäna ihop pengar till klasskassan så att man kan göra den där drömresan och trots att säkert nästan alla klasser pratar om det så är det nog i slutändan ganska få som faktiskt kommer iväg.

Ofta tror man att just man själv inte ska lyckas tjäna ihop de där pengarna, men det finns många bra sätt att göra det på, och det behöver heller inte nödvändigtvis vara så att hela klassen bara hänger sig åt ett och samma sätt. Om man vet med sig från början att alla har olika förutsättningar för att samla in pengar så kan man istället sätta en gräns för alla att samla in till. Och då kan man välja det sätt som man tycker passar en bäst. Men det finns dock några klassiska tips på hur man kan samla ihop pengar till klasskassan.

Insamlingstips för klassresan

  • Det mest klassiska sättet är att sälja produkter via företag. Alla har väl hört om att ? Andra produkter som kan säljas är kakor, strumpor, godis eller – listan är lång! Så det är bara att leta upp lite olika företag som erbjuder olika typer av produkter till försäljning för klassresor, och se vilken deal som klassen själv tycker känns mest lönsam.
  • Ordna . De flesta ungdomar har mycket kläder och leksaker som bara ligger och dammar hemma. Säkert är det lika populärt hos föräldrarna som det är för klasskassan att sälja av en del av de sakerna. Bara att börja leta i förråd, källare och vindsutrymmen för att se om det inte finns något som kan säljas.
  • Gör ett skoldisko. Att fixa fest på skolan är ett av de roligare sätten att samla in pengar på. Grym musik, godisförsäljning och snygga ljuseffekter – och på det en rejäl slant i fickan. Att få folk att gå på fest är inte svårt, så den här metoden är rätt klockren för att få in pengar till klassresan. Se bara till att göra mycket reklam i god tid så kommer hela skolan vara peppad på att gå!
  • Man kan också erbjuda tjänster såsom gå hundpromenader, , skotta snö eller tvätta bilen åt grannarna – det behöver inte bara vara produkter som man säljer! Här kan man vara hur kreativ som helst och försöka se vad som behövs just där man bor.

Annat att tänka på för att samla pengar till klassresan

Det ska vara roligt att samla in pengar till klassresan så det är ingen idé att göra en sådan satsning om inte alla är med på det. Dessutom så är det viktigt att man inte sätter för höga mål för sig, utan att man har realistiska förväntningar på vad som kan uppnås.

Det är också bra att veta att det finns möjlighet för föräldrar eller släktingar att eventuellt bidra till eleverna om det är så att eleverna inte lyckas samla ihop pengarna som man har hoppats på.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera