Tjäna pengar till föreningen, klassen eller laget

Det finns otroligt många olika sätt att tjäna pengar på nuförtiden och man kan egentligen använda sig av allting som folk behöver, tycker är spännande eller smakar gott.

En av de vanligaste sakerna att sälja och göra, åtminstone när det kommer till att tjäna pengar till föreningen eller klassen, är att baka! Hembakat är alltid något som är uppskattat hos många och det behöver heller inte kosta så speciellt mycket att utföra. Andra typer av försäljning kan vara lotter av olika slag där man kan vinna fina priser, vissa väljer att sälja medan andra väljer olika saker beroende på årstid. Vill man tjäna pengar inför en större resa eller liknande kan det vara bra att ha lite mer varierande produkter som fungerar året runt, medan man inför jul kan satsa på fina dörrkransar eller julkorv.

Att tjäna pengar till föreningen behöver inte alls vara svårt eller jobbigt. Tjäna pengar är hyfsat lätt om man vet vad man ska sälja och till vilken målgrupp man ska vända sig till. Med tanke på hur stort internet är idag kan man lättare nå ut till många människor, kända som okända och behöver inte spendera lika mycket tid med att knacka dörr eller anordna loppis eller liknande.

Tjäna extra pengar till föreningen

Det finns dock lite bra tips på hur man bäst kan tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen. Självklart passar inte dessa råd alla, men det kan vara en bra bit på vägen.

  • Satsa på produkter som många gillar och utgå inte ifrån det egna intresset. Se till att det är en bra vara med god kvalité eftersom marknadsföring via folkmun är oftast betydligt bättre än . Människor litar på varandras omdöme mer än vad man litar på eller annonser.
  • Sälj produkter efter årstid! På julen är julkorv mycket uppskattat och på sommaren är jordgubbar alltid ett säkert kort. Att baka fungerar året runt, men vill man vara lite extra detaljerad kan man även här välja något mer somrigt eller juligt, som hallongrottor eller saffransbullar.
  • Använd dig av för att nå ut till så många människor som möjligt. Det är inte alltid lätt att få så mycket sålt genom att enbart fråga runt i grannskapet eller det personer man känner. Fråga på arbetsplatsen, skolan eller vänner och bekanta och be sedan dom att föra ordet vidare och göra reklam för den produkt som ni säljer.

Det är ett faktum att människor gillar att köpa och handla, ännu mer när man vet att det går till något bra, för att en förening ska kunna fortsätta drivas, en skolklass ska kunna hitta på något kul eller ett lag ska kunna åka på träningsläger. Det ligger även i människan att visa att man gärna stödjer olika föreningar och barn, mycket för att föregå med gott exempel.

Jag tycker själv att man ska, om man ekonomiskt kan, hjälpa till att stödja föreningar och barnklasser så mycket som bara är möjligt. Med hjälp av människor utifrån kan föreningarna fortsätta att drivas och skolklasser och lag kan utvecklas tillsammans som en grupp samtidigt som man får göra något riktigt roligt.

Läs mer:

About the Author

mm

Swiff

Hej jag som har skrivit kallas "Swiff". Kommentera gärna nedan om du tycker annorlunda eller har andra intressanta tips och ideér. Uppskattar du mina texter vore jag tacksam om du kan dela eller länka till min blogg. Stort tack!

No Comments

Kommentera